Rudolf von Sebottendorf. Eski Türk masonlarının uygulamaları (2006)

Title:Eski Türk masonlarının uygulamaları: Bektaşi, Gülhaç ve simya sırları / Doğu masonluğunun ritüel, öğreti ve tanıtım işaretlerinin sunulması
Author:Rudolf von Sebottendorf
Translator:Almanca’dan tercüme eden: Mehmet Saltık
Editor:
Language:Turkish
Series:Hermes yayınları: 8
Place:İstanbul
Publisher:Hermes yayınları
Year:2006
Pages:173
ISBN:9756130075
File:PDF, 4.04 MB
Download:Click here

Rudolf von Sebottendorf. Eski Türk masonlarının uygulamaları: Bektaşi, Gülhaç ve simya sırları / Doğu masonluğunun ritüel, öğreti ve tanıtım işaretlerinin sunulması. Almanca’dan tercüme eden: Mehmet Saltık; Hermes yayınları: 8. İstanbul: Hermes yayınları, 2006, 173 s. ISBN 9756130075

Hiçbir yerde benzeri olmayan bu olağanüstü kitapta, günümüzde unutulan ve bir zamanlar ileri seviyede müritlere Bektaşi mürşitleri tarafından öğretilen okült çalışmaları verilmektedir. Türkleri uzun uzun öven yazara göre bu öğretiler 1717 yılında tahrif edilen masonluğun kayıp kadim sırlarını, tasavvufta insanı kamil olma yöntemini ve ruhsal bedeni geliştirmeye dayanan içsel simyanın sırlarını vermektedir.
 
Yaşamının yarısı Türkiye’de geçen ve Türk vatandaşı olan Sebottendorf, Birinci Dünya Savaşı’nda bir süre Kızılay’ın başkanlığını yaptı ve Balkan savaşlarında çarpışarak yaralandı. Türkiye’de Bektaşiliğe, Gülhaç’a ve Masonluğa giren Baron, 1924 yılında bu ünlü kitabı yazarak sırlarını aktardı. Bir süre Almanya’da kalıp ünlü Thule örgütünü kurdu. 1934 yılında Hitler’in emriyle Gestapo tarafından tutuklanıp toplama kampına gönderildi. Çok geçmeden Türk vatandaşı olması dolayısıyla Türkiye’ye iltica etti ve burada 1945 yılında esrarengiz şekilde öldüğü kaydedildi. Ancak ölmediğini iddia edenler de vardır.
(Arka kapaktan)

Eserin özgün adı: Die praxis der alten Türkischen freimaurerei, der schlüssel zum verstaendnis der alchimie, eine darstellung des rituals, der lehre, der erkennungs zeichen orientalisher freimaurer.