Benjamin Graham. Akıllı yatırımcı (1999)

Benjamin Graham. Akıllı yatırımcı (1999)
Title:Akıllı yatırımcı: güvenli yatırım metodolojisi (“gerçek değer” yaklaşımı)=The Intelligent Investor The Definitive Book On Value Investing
Author:Benjamin Graham
Translator:Ali Perşembe
Editor:Giriş ve ek: Warren E. Buffett
Language:Turkish
Series:
Place:İstanbul
Publisher:Scala Yayıncılık; Meksa Menkul Değerler
Year:1999
Pages:294
ISBN:975713239X, 9789757132394
File:PDF, 37 MB
Download:Click here

Yirminci yüzyılın belki de en büyük yatırım danışmanı Benjamin Graham’ın bu klasik bestseller’ı, dünya çapında birçok kişiye eğitim ve ilham kaynağı oldu. Benjamin Graham’ın yatırımcıları büyük hatalar yapmaktan koruyan, sonuna kadar rahatlıkla uygulayabilecekleri uzun vadeli stratejiler geliştirmelerini öğreten ve o zamana kafa tutan “değer yatırımı” felsefesi sayesinde, bu kitap 1949 yılında yapılan özgün baskısından beri en saygıdeğer yatırım rehberi olma özelliğini koruyor.

Piyasa gelişmeleri yıllar boyunca Benjamin Graham’ın temel politikalarının arkasında yatan bilgeliğin sonuçlarını doğurdu.

Akıllı Yatırımcı’da Graham hem savunmacı hem de girişimçi yatırımcıyı hesaba katarak her biri için hisse senedi seçimi politikalarının taslaklarını çiziyor ve basit bir portföy politikası oluşturmanın avantajlarını vurguluyor. Kitabın olağanüstü özelliklerinden biri de, şirketlerin güçlü ve zayıf yönlerini ortaya çıkarması. Ayrıca belirli nitelik ve fiyat cazibesi koşullarına uyacak şekilde tasarlanmış yatırım portföylerinin oluşturulmasına ışık tutmak amacıyla, çok sayıda hisse senedinin çiftler halinde karşılaştırmalarının kullanılması da son derece etkileyici.
Akıllı Yatırımcı, başarılı yatırım yapmak için okuduğunuz en önemli kitap olabilir.