Turgut Cura. Jacques Thobie’ye göre Osmanlı İmparatorluğu ekonomisinde Fransız nüfuzu ve çıkarları (1895-1914). Yüksek lisans tezi (2007)

Turgut Cura. Jacques Thobie'ye göre Osmanlı İmparatorluğu ekonomisinde Fransız nüfuzu ve çıkarları (1895-1914). Yüksek lisans tezi (2007)
Title:Jacques Thobie’ye göre Osmanlı İmparatorluğu ekonomisinde Fransız nüfuzu ve çıkarları (1895-1914)=Influence and interest French in Ottoman Empires economy’s according to Jacques Thobie (1895-1914). Yüksek lisans tezi
Author:Turgut Cura
Translator:
Editor:Danışman: Esat Sarıcaoğlu
Language:Turkish
Series:
Place:Kırıkkale
Publisher:Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Year:2007
Pages:II, 90
ISBN:
File:PDF, 9.42 MB
Download:Click here

Turgut Cura. Jacques Thobie’ye göre Osmanlı İmparatorluğu ekonomisinde Fransız nüfuzu ve çıkarları (1895-1914). Yüksek lisans tezi. Kırıkkale: Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2007, II+90 s.

1. AMAÇ
Birinci Dünya Savaşı öncesi Fransa’nın ve diğer birkaç yabancı devletin (özellikle İngiltere ve Almanya) Osmanlı İmparatorluğu’ndaki çıkarlarını başta Jacque Thobie’nin Türkçeye çevrilmemiş “Intérêts et impérialisme français dans l’Empire ottoman” isimli eserinden olmak üzere diğer yabancı ve Türkçe kaynaklardan da faydalanarak anlatmaya çalışmak.
2. KAPSAMI
Zaman kısıtlaması olarak 1895-1914 yılları arasındaki süre dikkate alınmıştır. Bu süre içerisinde Osmanlı İmparatorluğu’nun ihracat ve ithalatı istatistiksel veriler ile açıklanmaya çalışılmıştır.
3. YÖNTEM
Osmanlı İmparatorluğu’nun ekonomik durumu hakkında yapmış olduğumuz araştırmalarda konu ile birçok kaynağın bulunduğunu tespit ettik. Bu nedenle çalışmamızı dilimize çevrilmemiş bir kaynağı baz alıp konuyu farklı bir bakış açısıyla sunmaya çalıştık. Ayrıca Türkçe, İngilizce ve Almanca kaynaklardan da yararlanarak tezimizi tamamlamaya çalıştık.