Turgut Özal. Tarih ve miras (2013)

Turgut Özal. Tarih ve miras: Antik Çağ'dan Cumhuriyet'e Anadolu Türk ve İslâm medeniyeti (2013)
Title:Tarih ve miras: Antik Çağ’dan Cumhuriyet’e Anadolu Türk ve İslâm medeniyeti
Author:Turgut Özal
Translator:
Editor:
Language:Turkish
Series:
Place:İstanbul
Publisher:Yakın Plan yayınları
Year:2013
Pages:392
ISBN:9786055535933
File:PDF, MB
Download:Click here

Turgut Özal. Tarih ve miras: Antik Çağ’dan Cumhuriyet’e Anadolu Türk ve İslâm medeniyeti. İstanbul: Yakın Plan yayınları, 2013, 392 s. ISBN 9786055535933

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kaleme aldığı bu kitap; Özal’ın, Türk’ü, dünyaya yanlış anlatan Avrupa’ya karşı bir isyan, bir çağrıdır. Anadolu’da kurulan ilk medeniyetlerden bu tarafa, Avrupa’nın mayası olarak tabir ettiği kültürün izini süren Özal; Truva Savaşından Kavimler Göçü’ne, Haçlı Seferlerinden İstanbul’un Türkler tarafından fethine, Rönesans’tan Fransız İhtilali’ne kadar dünya tarihinin kritik dönemlerini analiz ediyor. Hristiyanlığın Anadolu’ya girişi, Türklerin Anadolu’yu fethi, Türk-İslam Rönesansı’nın Avrupa kültürüne etkileri, Atatürk’ün devam ettirdiği Osmanlı Reform Süreci; Turgut Özal’ın ısrarla üzerinde durduğu Anadolu Birliği’ni anlamamıza yardım ediyor.

Turgut Özal, Fatih Sultan Mehmet’in Truva’da saklı mesajı hangi sebeple aradığını yorumlarken Avrupalılara sesleniyor: Tarihi gerçekleri göz ardı edemezsiniz. Batı, bugünkü kültürünü, Anadolu’ya, Türk ve Yunan düşünürlere, Müslüman bilim adamlarına ve komutanlara borçludur.