Bülent Altunkaynak. Alaeddin Keykubad’ın karakter tahlili. Yüksek lisans tezi (2018)

Tez KünyeDurumu
Alaeddin Keykubad’ın karakter tahlili / The character analysis of Ala al-Din Kayqubad
Yazar:BÜLENT ALTUNKAYNAK
Danışman: PROF. DR. SALİM KOCA
Yer Bilgisi: Gazi Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Tarih Ana Bilim Dalı / Ortaçağ Tarihi Bilim Dalı
Konu:Tarih = History
Dizin:Alaeddin Keykubat I = Alaeddin Keykubat I ; Anadolu Selçukluları = Anatolian Seljuks ; Karakter = Character ; Karakteristik özellikler = Characteristic properties
Onaylandı
Yüksek Lisans
Türkçe
2018
85 s.
Anadolu Selçuklu Devletine en parlak dönemini yaşatan ve devrin en kudretli sultanlarından biri olan Alaeddin Keykubad’ı sadece büyük bir devlet adamı olarak anlatmak yeterli değildir. Zira sadece siyasi başarılarla Selçuklu tahtında uzun süre kalmak ve bu denli başarılı olmak pek mümkün gözükmemektedir. Bunların perde arkasında onun karakterinin sağlamlığı, nadirliği yatmaktadır. Sultanın alçakgönüllülüğü, merhameti, çoğu alandaki yeteneği, anlayışı, hoşgörüsü gibi pek çok özelliği düşmanları da dâhil pek çok kişi tarafından takdir edilmiş ve övülmüştür. Alaeddin Keykubad, sahibi olduğu bu özelliklerini saltanatı boyunca ayrım gözetmeksizin herkes üzerinde göstermiş ve bunun bir sonucu olarak da halkı ve devlet adamları tarafından büyük saygı görmüştür.
It is not enought to just describe Aleaddin Keykubad, who sustained the most brilliant period of Anatolian Seljuk State and is one of the most powerful sultans of the period, as a great statesman. Because ıt was not possible to remain on the throne of the Seljuk with only political success for a long time and to be so succesful. Behind the scenes, there are strength and rarity of his character. His many features like his modesty, compassion, talents in many areas, understanding, and tolarance have been appreciated and praised by many people including his enemies. Aleaddin Keykubad showed these qualities to everyone without distinction during his reign, and as a result of this, he has been respected by his people and statesman.

Download: Click here