Zenginlik mi Zehir mi? (Gülhan Özdemir)

Zenginlik mi Zehir mi? Gülhan Özdemir KİTAPYURDU DOĞRUDAN YAYINCILIK (KDY)
Arkeologlar tarafından yapılan kazılarda ortaya çıkan kumaş kalıntılarından M.Ö. 8000 yılına kadar uzanan bir geçmişe sahip olduğu anlaşılan kenevir bitkisi, her iklime uyum sağlayabilen, tohumu, yaprağı, gövdesi, kökleri ile tamamı farklı alanlarda kullanılabilen, geride atık bırakmadığı gibi toprağı ve havayı da temizleyen yıllık odunsu bir bitkidir.

On bin yıldır kullanılan kenevir bitkisi insanoğlunun istek ve arzularına göre en kaliteli kumaşın üretiminden günümüzün en fazla can alan hastalıklarına karşı ilaç olmaya kadar birçok alanda kullanılırken aynı zamanda uyuşturucu olarak da kullanılarak aynı insanlığın sonunu getirebilmektedir. 50 binden fazla sanayi ürünü ve 250’den fazla alanda ilaç olarak kullanılabilen kenevir bitkisinin uç yaprakları ve çiçeklerinde bulunan THC maddesi %0,3’ün üzerinde olduğunda uyuşturucu yapımında kullanılabildiği için üretimi tamamen durdurulmalı mı yoksa insanoğlu kontrolü eline mi almalı?

On binlerce yıllık geçmişi ve binlerce yararı ile geçmiş ile gelecek arasında zenginlik köprüsünü inşa edebilecek bitkidir kenevir.

İnsanoğlunun ihtiyaçlarını her zaman en iyi şekilde gidermeye çalışmış (tekstil, endüstri vb.) ama yine insanoğlunun yararına kullanılabilecek iken (anestezi, ağrı kesici vb.) kullanıldığı yanlış bir alandan ötürü (narkotik madde olarak esrar) yıllarca hüküm giymiş bir mahkumdur kenevir.

Günümüzün en büyük sorunlarına (küresel ısınma, toprak, hava ve su kirliliği vb.) çözüm olabilecek bitkidir kenevir.

Bir Kızılderili atasözü der ki;
Son ırmak kuruduğunda,
Son ağaç kesildiğinde,
Son balık öldüğünde,
Beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Liste Fiyatı:125,00

Yayın Tarihi:16.11.2023
ISBN:9789754499629
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:122
Cilt Tipi:Karton Kapak
Kağıt Cinsi:Kitap Kağıdı
Boyut:15 x 22.5 cm