Bahrü’l-haka’ik: transkripsiyonlu tam metin (2019)

Title:Hacı Bektâş-ı Velî’nin Makâlât’ının Türkçe, manzum tercümesi Bahrü’l-hakâ’ik: transkripsiyonlu tam metin
Author:
Translator:Hatiboğlu Muhammed
Editor:Hazırlayan: Mahmud Es’ad Coşan
Language:Turkish
Series:Hacı Bektâş-ı Velî ve Makâlât dizisi – 3
Place:İstanbul
Publisher:Server yayınları
Year:2019
Pages:224
ISBN:9789752420489
File:PDF, MB
Download:Click here

Hacı Bektâş-ı Velî’nin Makâlât’ının Türkçe, manzum tercümesi Bahrü’l-hakâ’ik: transkripsiyonlu tam metin. Çeviren: Hatiboğlu Muhammed; Hazırlayan: Mahmud Es’ad Coşan; Seri: Hacı Bektâş-ı Velî ve Makâlât dizisi, nu. 3. İstanbul: Server yayınları, 2019, 224 s. ISBN 9789752420489

Arka kapaktan:

Elinizdeki eser, Merhum Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi tarafından 1972 senesinde hazırlanmış doçentlik çalışmasının daha önce yayımlanmamış olan ikinci bölümünü teşkil etmektedir.

Bahrü’l-hakâik, Hacı Bektâş-ı Velî’nin Makâlât adlı Arapça eserinin Türkçe’ye Hatiboğlu Muhammed tarafından h. 812 (m. 1409) yılında yapılmış olan manzum çevirisidir.

Eser yayıma hazırlanırken içeriği aynen muhafaza edilerek dipnotlandırma, kaynakların künyelendirilmesi, teknik imkânların yetersizliğinden dolayı konamayan işaret ve transkripsiyon işaretleri vs. bugünkü standartlarda yeniden düzenlenmiştir. Ayrıca, Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi’nin el ile sonradan eklediği notlar, düzenlemeler ve nüsha farkları gerekli kontroller yapılarak ilgili yerlere eklenmiştir. Çalışmamızın temel hedefi daha önce hazırlanmış eserin yeni teknik imkânlarla eksiksiz olarak sunulmasıdır.