Arkadi ve Boris Strugatski. Tanrı Olmak Zor İş (2017)

Arkadi ve Boris Strugatski. Tanrı Olmak Zor İş (2017)
Arkadi ve Boris Strugatski. Tanrı Olmak Zor İş. Çeviren: Hazal Yalın; Sunuş: Hari Kunzru; Yayına Hazırlayan: Emre Aygün; İthaki Yayınları1233, Bilimkurgu Klasikleri23; 2. Baskı. İstanbul: İthaki Yayınları, 2017, 230 s. ISBN 918-605-315-661-3

Dosya türü: PDF
Dosya boyutu: 1.26 Mb

▶▶▶▶▶Bedava indir◀◀◀◀◀
Arka kapaktan:
    Arkadi ve Boris Strugatski, entelektüel açıdan kışkırtıcı, inanılmaz eğlenceli, cesur ve eleştirel kitaplarıyla “Sovyetler döneminin en büyük bilimkurgu yazarları” sıfatını hak eden yegâne ikili. Tanrı Olmak Zor İş ise insanlığın karanlık geçmişinin kalbine yapılmış en cesur yolculuklardan biri.
    İnsanlık, Dünya’nın her bakımdan aynısı olan, üzerindeki insanların karanlık çağdan öteye gidemediği bir gezegene gözlemciler göndermiştir. Bu gezegenin gidişatına müdahale etmelerine hiçbir şekilde izin verilmeyen bu gözlemcilerin asıl amacı insanlığın karanlık çağını her ayrıntısıyla kayıt altına almaktır. 

    Büyük bir değişimin eşiğindeki Arkanar Krallığı’nda halk baskı altında yaşar, yenilikler daha beşiğinde boğulur ve okuma yazma bilenler linç edilir. Bu gezegene gönderilmiş gözlemcilerden biri olan Anton, Don Rumata ismiyle bir asilzade hayatı yaşarken bir yandan da dönemin aydınlarını kurtarmaya çalışır. 
    İleri bir medeniyet, geri kalmış bir medeniyetin gelişimine müdahil olabilir mi? Hızlı gerçekleşen değişimler başarısız olmaya mahkûm mudur?
    Tanrı Olmak Zor İş, neden tanrı olunmaması gerektiğinin bir panoraması.

Leave a Comment