Hak Sözün Vesîkaları (2017)

Hak Sözün Vesîkaları (2017) pdf
Hak Sözün Vesîkaları. Hâzırlayan: Hüseyn Hilmi Işık. İstanbul: Hakîkat Kitâbevi, 2017, 400 s. ISBN 975-8883-00-3

File format: PDF
File size: 1.19 Mb

▶▶▶▶▶Download◀◀◀◀◀
Kitapta on risâle vardır:

Birinci risâle; Abdüllah–ı Süveydi hazretlerinin yazdığı “Hücec–i kat’ıyye” kitâbıdır. Ehl–i Sünnet ile şî’îlerin arasındaki ayrılığın giderilmesini ve bu husûsdaki Nâdir Şâhın Fermânını bildirmekdedir.

İkinci risâle; İmâm-ı Rabbânî Müceddîd–i elf–i sânî Ahmed Fârûkî Serhendinin “Redd–i Revâfıd” kitâbıdır.

Üçüncü risâle; Mevlevî Osmân efendinin “Tezkiye–i ehl–i beyt” kitâbıdır. Bir islâm düşmanının yazdığı Hüsniyye kitâbına cevâb verilmekdedir.

Dördüncü risâle; “Birleşelim–Sevişelim” kitâbıdır. İslâm câhillerinin çeşidli fikirlerine cevâb verilmekde, bilhassâ, Nemâz ve Mescidler konusunda geniş açıklamalar yapılmakdadır.

Beşinci risâle; İmâm–ı Rabbânî hazretlerinin “Peygamberlik Nedir” kitâbıdır. Peygamberlik nedir, Muhammed aleyhisselâmın Peygamberliği, Mu’cîzenin ne olduğu açıklanmakdadır.

Altıncı risâle; “İmâm–ı Rabbânî hazretlerinin hâl tercemesi”dir. Bunun devâmında, Muhammed Ma’sûm–ı Fârûkî hazretlerinin 33 adet mektûbunun tercemesi vardır.

Yedinci risâle; İmâm–ı Gazâlî hazretlerinin “Eyyühel–Veled” tercemesidir.

Sekizinci risâle; Bu kısımda bir din câhiline cevâb verilmekdedir.

Dokuzuncu risâle; Komünistlik nedir, komünistlerde din düşmanlığı îzâh edilmekdedir.

Onuncu risâle; “Îmân ile ölmek için kardeşim, Ehl–i beyt ile Eshâb–ı sevmelisin” kitâbıdır. Ehl–i beyt ile Eshâb–ı kirâmın birbirlerini çok sevdiklerini açıklamakda ve bu husûsda iftirâ edenlerin sözleri gâyet ilmî olarak cevâblandırılmakdadır.

Leave a Comment