Erol Ulubelen. İngiliz gizli belgelerinde Türkiye (1982)

Erol Ulubelen. İngiliz gizli belgelerinde Türkiye (1982)
Title:İngiliz gizli belgelerinde Türkiye
Author:Araştırmayı yapan ve Türkçeye çeviren: Erol Ulubelen
Translator:
Editor:
Language:Turkish
Series:Tarih-anı-gezi-olay dizisi: 31
Place:İstanbul
Publisher:Çağdaş yayınları
Year:1982
Pages:310
ISBN:
File:PDF, 2.14 MB
Download:Click here

İngiliz gizli belgelerinde Türkiye. Araştırmayı yapan ve Türkçeye çeviren: Erol Ulubelen; Tarih-anı-gezi-olay dizisi: 31. İstanbul: Çağdaş yayınları, 1982, 310 s.

İbretle okunması gereken bir araştırma sunuyoruz sizlere: Bu kitap ülkemiz üzerine korkunç planları açığa vuran gizli belgeleri sergilemektedir. İngiliz Kraliyet matbaasında 1927 ve 1947 yıllarında basılmış olan belgelerden Erol Ulubelen tarafından titiz bir araştırma sonucu seçilmiş ve dilimize çevrilmiştir. Kitabın birinci bölümü 1819’dan 1919’a değin belgeleri, ikinci bölümü 1919’dan 1939’a değin olan belgeleri, yani iki büyük dünya savaşının geçtiği yıllara ait belgeleri içine almaktadır.

Birinci basısı 1967 yılında yapılan bu kitabın yayım evimizce şimdi yapılan ikinci basısının önsözünde değerli araştırmacı Erol Ulubelen özellikle Ermeni sorunu konusunda şöyle demektedir: “. … Bu olaylar, okuyacağınız belgelerin ışığında daha da anlamlı görünecektir. Bugün bütün canlılığıyla yaşatılan bir Ermeni sorunu vardır. Geçmişte Ermenilerin nasıl tahrik ve teşvik edildikleri bu belgelerde en açık bir biçimde görülmektedir. Bu tahrik ve teşvikler kanımca bugün de aynen sürmektedir.”