Atatürk’ün söylev ve demeçleri, I-III: Açıklamalı dizin ile (2006)

Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, I-III: Açıklamalı Dizin İle (2006)
Title:Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri I-III (Açıklamalı dizin İle). 5. Baskı
Author:Mustafa Kemal Atatürk
Translator:
Editor:Yayına hazırlayan: AKDTYK Atatürk Araştırma Merkezi
Language:Turkish
Series:
Place:Ankara
Publisher:Divan Yayıncılık
Year:2006
Pages:256
ISBN:9751601630, 9789751601636
File:PDF, 3.57 MB
Download:Click here
Merkezimiz, evvelce Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü tarafından yayımlanan “Atatürk‘ün Söylev ve Demeçleri” adlı dizi yayının, sonradan belirlenen metinleri de kapsamak üzere yeni bir yayınının hazırlığı içindedir. Ancak bu geniş çalışma, zamana ihtiyaç göstermektedir. Diğer taraftan “Atatürk‘ün Söylev ve Demeçleri”nin son basımının uzun süredir tükenmiş bulunması ve ısrarla aranması, bu eserin acele bir basımını gerektirmektedir. Merkezimiz, bu düşünceden hareketle hazırlanmakta olan eser yayımlanıncaya kadar mevcut ihtiyacı karşılamak üzere, 1981 yılında 3. basım olarak tek cilt halinde yayımlanan “Atatürk‘ün Söylev ve Demeçleri I-III” adlı eseri, aynı dizinin V. cildindeki konuşma, demeç ve görüşmeler de eklenmek suretiyle ofset basımla çoğaltma kararı almıştır.

Bu kararın ışığında hazırlanan bu yeni cilt, Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü tarafından evvelce yayınlanan üç cilde, 5. ciltteki ilgili metinlerin de eklenmesi suretiyle oluşturulmuştur.

Merkezimiz, “Atatürk‘ün Söylev ve Demeçleri I-III” adlı eserin yeni basımı için gerekli izni veren Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü‘ne teşekkür eder.