Babek Cavanşir. Kaşkay Türklerinin tarihi. Yüksek lisans tezi (2001)

Title:Kaşkay Türklerinin tarihi=The History of Qashqai Turks. Yüksek lisans tezi
Author:Babek Cavanşir
Translator:
Editor:Tez danışmanı: Ahmet Taşağıl
Language:Turkish
Series:
Place:İstanbul
Publisher:Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Year:2001
Pages:XVI, 280
ISBN:
File:PDF, 16.2 MB
Download:Click here

Babek Cavanşir. Kaşkay Türklerinin tarihi. Yüksek lisans tezi. İstanbul: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2001, XVI+280 s.

Özet

Bu tez giriş ve yedi bölümden oluşturulmuş, İran’da yaşayan Kaşkay Türkleri hakkında hazırlanmış kapsamlı bir çalışmadır. Çalışmada kaynaklar çoğunlukla İran kaynaklarından Farsça olarak yazılmış eserlerden ve yabancı dillerden Farsçaya çevrilmiş kaynaklardan yararlanılmıştır. Kaşkay Türkleri ile ilgili olarak ünlü Tükologlarca yazılmış orijinal yapıtlara ise ulaşmak mümkün olamamıştır. Farsça eserlerde bilimsel objektiflik dışında Kaşkaylar yalnızca İranlı bir halk olarak tanıtmış onların Türklüğüne pek değinilmemiştir. Tez de konu bilimsel objektiflik ölçülerine göre hareket edilmiş ve olabildiğince gerçekler yansıtılmağa çalışılmıştır.

Summary

This thesis consists of introduction and seven parts, and is a broad study of Qashqai Turks living in Iran. The references were made mostly from works written in Persian and from translations of foreign sourses into Persian. The thesis was aimed to be written in a light of scientific objectivity and to reflect the reality.